Filamenti

Ultrafuse® Standardni filamenti

BASF standardni filamenti so Ultrafuse PLA, Ultrafuse PET in Ultrafuse ABS, vsi so na voljo v več barvah in debelinah 1,75 in 2,85 mm.

Ultrafuse® PLA filament je izdelan iz poli-mlečne kisline, biološko razgradljivega polimera z nizkim tališčem. Je zelo enostaven za tiskanje in zagotavlja gladko površino izdelka po tiskanju. Na voljo je v široki paleti različnih barv in tudi njihovih prosojnih različicah. Pri pravilnem ohlajanju, omogoča PLA najvišjo hitrost tiska izmed vseh materialov, nizke višine posameznih plasti (layer height) in ostrejše robove. Zaradi tega je najbolj priljubljen material med domačimi uporabniki, pa tudi med industrijskimi uporabniki in šolami.

Ultrafuse® PET filament se pogosto uporablja za proizvodnjo posod in steklenic za hrano in pijačo. Ta visokokakovosten filament vam bo zagotovil izjemne rezultate tiskanja: dober oprijem plasti, visoko ločljivost tiska in enostavno rokovanje. Ima naraven prozoren in gladek videz. Ultrafuse PET je mogoče 100 % reciklirati.

Ultrafuse® ABS filament je močan, prilagodljiv in odporen na visoke temperature. Je najbolj priljubljen material med inženirji, namenjen za večino profesionalnih aplikacij. ABS se lahko enostavno zgladi z acetonom in polakira. Za uspešno 3D tiskanje z ABS boste najverjetneje potrebovali ogrevano tiskalno posteljo, saj pri nižjih temperaturah tiska zelo rad poči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja